Istappfjerning som driftsavtale

istapper henger fra taketÅ bli truffet av en istapp kan medføre stor skade. Derfor er det viktig at de fjernes på en forsvarlig måte. Fare For Ras tilbyr driftsavtale for gårdeiere, styret i borettslag eller sameie. Vi kan også utføre hasteoppdrag på eiendommen din, dersom det haster.

Bruk vår alarmtelefon – Ring  +47 901 84 045

HOPP TIL INNHOLD

Fjerne istapper hengende fra tak

Fare For Ras har døgnbemanning og kan overvåke bygninger der istapper kan være faretruende. Varselskilt blir satt opp i forkant av når istapper skal fjernes. Før jobben utføres vil fortau eller annen adkomst til området bli sperret av. Sikkerhet er svært viktig for oss. Etter at istapper er fjernet vil vi rydde vekk nedfall av is og snø.

Unngå et stort erstatningsansvar ved å kontakte oss. Vi kan gi deg et uforpliktende tilbud, men vi vil gjerne høre fra deg så bruk skjema på denne siden. Eventuelt kan du sende oss e-post på post@fareforras.no. Du vil bli kontaktet så fort vi får din melding.

 

Driftsavtale på istappfjerning

Som gårdeier kan det være vanskelig, samt tidkrevende å passe på at fasaden er sikret mot både is og snøras fra taket.

Vinteren i fjor kunne vise til personskader og flere erstatningskrav. Det er derfor viktig at problemet tas på alvor. Du som enten er gårdeier eller sitter i styret for et borettslag eller sameie bør slippe den daglige bekymringen. Med en driftsavtale vil vi se til at det er trygt å ferdes rundt bygningen og vi kan tilby garantert responstid.

Be om en uforpliktende prat

Benytt deg av bestillingsskjema på siden for et uforpliktende tilbud. Vi hører gjerne fra deg dersom du har spørsmål om dette kan passe deg eller hvilke andre tjenester vi kan tilby. Du vil bli kontaktet så fort vi hører fra deg.

Haster det? Ring vår alarm telefon +47 901 84 045

 

Hvordan dannes istapper?

Det kan være flere grunner til at det henger istapper fra taket. Ofte blir de såpass store at de kan utgjøre en risiko. Da er det viktig og ta tak i problemet å få disse fjernet, men hvordan dannes egentlig istapper. Enkelte av årsakene er mer åpenbare enn andre.
Istapper som henger ned fra tak tidlig fase

At istapper dannes kan skyldes takrenner tettet til av løv og annet nedfall fra trær gjennom høsten. Takrenner bør renses i områder som er særlig utsatt. Når vinteren og kuldegradene setter inn vil det blokkere for isen som smelter. Smeltevannet vil da finne andre veier. En annen årsak kan være at hustaket har et eget sykdomstegn. Taket kan ha to årsaker til at det dannes istapper. Enten er det dårlig isolasjon eller så er utluftingen ikke god nok, eventuelt en kombinasjon av begge.

For at et tak ikke skal avgi varme som gjør at snøen smelter, må innsiden ha tilstrekkelig lufting, Når yttertaket blir varmt vil snø bli til vann. Når dette treffer kanten av taket, der luften er kaldere, så vil det fryse til is og istapper oppstår. Det kan være nyttig og gjøre en kontroll av taket dersom det ofte dannes istapper på vinterstid.

I tillegg til istappfjerning utfører vi også andre tjenester som:

  • Snørydding av veier, fortau og tak
  • Snøbrøyting og strøing
  • Salg og montering av varselskilt  ved rasfare

Husk at snø og is skal fjernes fra taket innen 7 dager etter at varselskilt er satt opp.
dame går på fortau - varselskilt fare for ras henger oppe